Vänd om och var stilla - Johann Mo

Så har jag då läst klart - Vänd om och var stilla som är del 2 av Johanna Mo’s deckarserie om Helena Mobacke och hennes kollegor 👍

Boken var välskriven och mycket spännande 😊

 
 

Vad krävs för att mörda i Guds namn?


En ung kvinna hittas död vid en cykelväg i Högdalen. En bit därifrån finner polisen en blodig sten. Kriminalkommissarie Helena Mobacke vid Söderortspolisen blir ansvarig för utredningen. Dagen därpå hittas ytterligare en ung kvinna mördad i ett industriområde i Älvsjö. Offren tycks inte ha något gemensamt och det finns inget som tyder på att de skulle ha dödats av samma person. Till en början behandlas därför morden som två olika fall av Helena och hennes utredningsgrupp där en av poliserna allt mer öppet motarbetar Helena. Efterhand börjar ett samband mellan kvinnorna anas och Helena inser att de måste arbeta snabbt om inte fler ska drabbas. 

Vänd om och var stilla är andra delen i Johanna Mos kritikerrosade serie om Helena Mobacke. En drabbande och spännande kriminalroman om religiös fanatism och utsatthet som utspelar sig i ett kyligt Stockholm där många känner sig vilsna och ensamma.
 
Ännu en bok att rekommendera 😊
 
Har nu påbörjat tredje delen "Allting trasigt ska bli helt" 😘

Kommentarer:

1 Raymond:

Jag har lite svårt för Johanna Mo:s sätt att skriva. Vi matchar inte riktigt. Jag började på en bok, läste några kapitel men kom inte inte in i boken så jag la ner den.

Svar: Alla tycker vi olika och tur är väl det 😘💖
Kicki

Kommentera här: